De Canarische Eilanden is een eilandengroep in de Atlantische Oceaan, die ongeveer op dezelfde breedtegraad ligt als Marokko. Dit betekent dat het er vaak mooi weer is en daarom zijn de eilanden ook een populaire vakantiebestemming voor zon-, zee- en strandgangers. Maar op de Canarische Eilanden kun je veel meer leuke dingen doen dan alleen op het strand liggen! In dit artikel lees je wat de eilanden nog meer in petto hebben.

 

Sterrenreservaat van La Palma

UNESCO heeft het eiland La Palma uitgeroepen tot een heus sterrenreservaat! Je kunt hier dus sterren kijken en de Poolster is vanaf hier heel goed zichtbaar. Vliegtuigen mogen niet over dit eiland vliegen en er is ook een plaatselijke wetgeving die ervoor zorgt dat straatverlichtingen tot het minimum worden beperkt. In Europa schijnt dit eiland de beste plek te zijn om sterren waar te nemen: als het ’s nachts vrijwel donker is (bijvoorbeeld bij een nieuwe maan) dan kun je wel 3000 sterren zien!

 

Diversiteit aan landschappen op Gran Canaria

Gran Canaria wordt soms een miniatuur continent genoemd. Waarom? Op dit eiland kun je namelijk een variƫteit aan landschappen vinden! In het zuidelijk deel van Gran Canaria zijn bijvoorbeeld veel rotsen en gesteenten te vinden. Ga je nog zuidelijker naar de kust, dan kun je wandelen over kilometers duinen. Deze duinen bestaan uit heel veel zand, dus het lijkt alsof je door de woestijn loopt!

 

Subtropisch regenwoud in Tenerife

In het noordwesten van het eiland van Tenerife kun je wandelen door een subtropisch regenwoud van de Mercedes Mountains. Je kunt kiezen uit vele routes waar je urenlang kunt hiken. Je vindt er bruggen die gemaakt zijn van boomstammen en in de zomer kun je er veel vlinders spotten. Verder is dit bos uniek doordat er veel laurierbomen groeien die tot wel 30 meter hoog worden en deze bomen groeien alleen op deze plek en nergens anders ter wereld.

 

Koffer of tas inpakken

Ga jij binnenkort ook lekker op reis naar de Canarische Eilanden? Maar ben je eigenlijk wel toe aan een nieuwe trolley koffer, handbagage koffer of reistas? De grootste tassenwinkel van Nederland Marington.nl heeft een gigantisch groot assortiment en scherpe prijzen. Weet jij al welke koffer of tas je kiest?