Spanje is jaarlijks een van de meest populaire landen om op vakantie te gaan in Europa. Dit geldt voor zowel ouderen als het feestende jongerenpubliek. Zo was het afgelopen augustus de meest populaire vakantie maand ooit in Spanje omtrent het toerisme in het land. Plaatsen die daarbij voornamelijk in trek zijn, waren o.a. de Canarische Eilanden, de eilandengroep de Balearen en grote steden in Spanje als Barcelona en Madrid.

De Balearen en de Canarische eilanden

Het is niet zonder reden dat Spanje ieder jaar weer zo populair is onder het toerisme. Vanwege het aangename klimaat en alle mooie stranden is het land hier de laatste decennia ’s flink van gaan profiteren. Het heeft veel opgebouwd voor toeristen als het op hotels, appartementen en luxe goederen aan komt. Het toerisme is een belangrijke inkomstenbron geworden voor Spanje. De Canarische eilanden zijn een autonome regio van Spanje, waardoor het dus onderdeel is van Spanje. De andere populaire eilandengroep zijn de Balearen. Ook dit zijn autonome regio’s. Hiermee worden de eilanden bedoeld waar Mallorca en Ibiza een onderdeel van zijn. Iets minder bekende eilanden zijn Minorca, Cabrera, Dragonera en Formentera. Vooral voor jongeren zijn Ibiza en Mallorca interessante plekken om naartoe op vakantie te gaan. Op Mallorca vind je het Nederlandse gedeelte El Arenal waar je voornamelijk Nederlandse jongeren zult treffen met een drankje achter de kiezen. Op Ibiza tref je iets meer ouderen, gezien de gemiddelde prijsklasse er ook wat hoger ligt. Op Mallorca zijn de prijzen voor eten/drinken en uitgaan  vergelijkbaar met die in Nederland. De prijzen voor de hotels kunnen nogal verschillen. Het is erg belangrijk om van tevoren goed te oriënteren waar je wilt verblijven, welke faciliteiten je hotel of appartement aan  moet voldoen en wat het budget is voor je verblijf. Op deze website vind je bijvoorbeeld al een overzicht van een onafhankelijk aanbod met alle accommodaties op het Spaanse eiland.

De eilanden op de Balearen zijn voornamelijk voor jongeren die de hele zomer flink uit hun bol willen gaan en de zomer feestend door willen brengen. Wil je een relaxte zonvakantie dan is wellicht een van de Canarische eilanden meer geschikt voor jou vakantie. Hier kun je zelfs ook nog naar toe buiten de zomer periode om.