Er zijn zoveel dingen om te doen op Lanzarote . De belangrijkste reden, voor toeristen om in de winter naar Lanzarote te komen, is om te ontspannen onder de gegarandeerde zon op een aantal van de mooiste stranden van de Canarische Eilanden. De stranden liggen bij de belangrijkste badplaatsen van Lanzarote, als Puerto del Carmen, Playa de los Pocillos, Costa Teguise en Playa Blanca, met de perfecte kust voor de watersport. Dit zijn onze top strand aanbevelingen van Lanzarote, voor komende winter

Playa Grande

Lanzarote is bekend om zijn zwarte zand, maar Playa Grande in het zuiden van het eiland is een lang gouden strand. In het hart van de badplaats Puerto del Carmen is dit een van de populairste zandstranden op het eiland, met parasols en ligbedden voor iedereen. Langs de schilderachtige promenade met palmbomen vindt u winkels, bars en restaurants.

Playa de la Garita

De lokale bevolking geeft de voorkeur aan Playa de la Garita in Arrieta. Het water ondiepe water is ideaal voor kinderen. Het strand is een uitstekende keuze voor iedereen die zich snel wil opfrissen van de warme winterzon. Het strand is blauwe vlag gecertificeerd en erg populair bij surfers. Als u gaat snorkelen, dan zult u zich verbazen over de diversiteit aan zeeleven.

Playa de las Cucharas

Er zijn een aantal sterke stromingen aan het noordelijke strand. Hierdoor is het perfect voor iedereen te leren windsurfen. Het is niet geschikt voor beginnende zwemmers. In Playa de las Cucharas, deel van de badplaats Costa Teguise, vindt u ook riffen om te verkennen, restaurants om van te genieten en kunt u ook een hangmat huren om in te ontspannen.

Playa Blanca

Het zuiden van Lanzarote is bijzonder warm in de winter. Er komen net zo veel bezoekers in de wintermaanden als in de zomer. Playa Blanca, op het zuidelijkste puntje, is een perfecte keuze voor gezinnen en stelletjes. Er zijn twee beschutte stranden voor de kinderen en vele afgelegen baaien, waar koppels kunnen genieten van wat privacy.

Dus, welk strand zou uw eerste aanloophaven in Lanzarote zijn?