De Canarische Eilanden zijn Spaans grondgebied en liggen in de Atlantische Oceaan ten westen van Marokko. Officieel bestaan de Canarische Eilanden uit 13 eilanden, maar 6 van de 13 zijn echt bewoond. Veel eilanden hier zijn van vulkanische oorsprong en dat is ook te merken aan het landschap! Bekijk hier de vakantiehuisjes ervaringen van eerdere toeristen.

Het meest oostelijke eiland is Lanzarote en samen met Tenerife, Gran Canaria vormen deze eilanden een belangrijke Europese vakantiebestemming.

 

Lanzarote

Lanzarote is een vulkanisch eiland met een oppervlakte van 858 vierkante kilometers. Hiermee komt Lanzarote op een vierde plaats te staan als het gaat om de oppervlakte. Dat het eiland van vulkanische oorsprong komt is al snel te merken. Er zijn veel bergen te bewonderen die zijn ontstaan door lavastromingen. Een plek om dit echt goed te bewonderen is het nationale park van Lanzarote. In Park Timanfaya kan er heerlijk genoten worden van het vulkanische landschap.

Door de toenemende populariteit van Lanzarote als vakantiebestemming is dit wel één van de rustigste vakantie eilanden. Doordat er een goede balans op het eiland is tussen toerist en het eiland blijft het hier heerlijk om rustig te genieten van de vakantie.

 

Gran Canaria

Gran Canaria is net zoals Lanzarote ontstaan uit vulkanisch gebied. Door de zuidelijke ligging van het eiland hangt er over het eiland een heerlijke klimaat. Met een oppervlakte van 1560,1 vierkante kilometers en circa 850 duizend inwoners. Is dit het één na grootste eiland van de Canarische Eilanden.

Van heerlijke stranden, ruige binnenlanden en architectonische steden. Gran Canaria bied het allemaal. Jaarlijks schijnt hier ongeveer 320 dagen per jaar de zon, waardoor er een heerlijke zon vakantie gehouden kan worden. Het is dan ook niet gek dat er jaarlijks ongeveer drie miljoen toeristen komen.

Boot zee

Tenerife

Dit is het grootste eiland van de Canarische Eilanden, maar ook het meest veelzijdige eiland. Jaarlijks bezoeken ongeveer 4 miljoen toeristen.

Het noorden van Tenerife is het dichts bevolkt, vooral rond de hoofdstad Santa Cruz. Net zoals Gran Canaria is Tenerife opgesplitst in 2 klimaten. Het noorden is begroeid met tropische natuur gebieden en het zuiden is het droog, warm en meer rotsachtig. Dit maakt echter niet uit voor de toerisme op het eiland. in het zuiden zijn kan er genoten worden van heerlijke stranden met prachtige en luxe hotels.

Dat eiland voor iedere toerist wat te bieden heeft is duidelijk, maar er zijn ook nog bijzondere activiteiten te doen. Een toeristenattractie in Tenerife is het park Loro Parque. Het is een tropisch park met veel verschillende soorten dieren zoals, zoogdieren, vogels, jaguars, haaien en gorilla’s.