Jongerenreizen zijn de laatste jaren uitermate populair. Niets is leuker als een leuke vakantie te beleven met je vrienden. Als je op jongerenreis gaat kun je kiezen uit diverse soorten reizen. In dit artikel behandelen we de soorten jongerenreizen om je te helpen bij het kiezen van de perfecte jongerenreis!

Feestvakanties
Feestvakanties zijn bij de meeste jongeren het populairst. Tijdens een feestvakantie ga je meestal naar een zonnige plaats in Spanje, zoals de Canarische eilanden. Je ligt overdag veel op het strand met een cocktail, wijntje of biertje en gaat in de avond feesten. Badplaatsen beschikken over de beste discotheken waar wekelijks of zelfs dagelijks de grootste DJ’s van Europa komen optreden. Echte aanraders voor jongerenreizen zijn Sunny Beach in Bulgarije en Lloret de Mar in Spanje.

Cultuur snuiven

Wil je cultuur snuiven? De mooiste bezienswaardigheden van een land bekijken? Dan raden we je aan om zelf stedentrips te boeken! Je bent vaak het beste uit door in een hostel te slapen, dit is een goedkope verblijfplek voor meestal jongere reizigers. Hostels organiseren vaak kroegentochten waardoor je naast het bezichtigen van de mooiste plekken van een stad ook nog kunt feesten. Tip: Boek zowel het hostel als vliegticket los, dit scheelt je enorm veel geld!

Actieve jongerenreizen
Tijdens een actieve jongerenreis ga je veel leuke dingen doen. Een actieve jongerenreis staat in het teken van buitensporten. Ga bijvoorbeeld op survival of leer surfen! Ook andere watersporten zoals waterskien en wakeboarden worden vaak uitgeoefend tijdens een actieve jongerenreis. Kortom, hou je van sport? Dan is een actieve jongerenreis iets voor jou!