Sta jij op het punt om je vakantie naar de Canarische Eilanden te boeken? Even lekker genieten van de zon, de zee en het strand. Zolang je goed verzekerd bent, hoef je nergens aan te denken. Helaas bestaat er altijd een kans dat je in het ziekenhuis belandt. Gelukkig ben je vanuit je basis zorgverzekering goed verzekerd. Toch kent deze verzekering ook een aantal voorwaarden. In dit artikel doen we ze uit de doeken, zodat je met een gerust hart op vakantie kunt gaan.

Basis zorgverzekering vergoedt zorgkosten wereldwijd

Ook op vakantie kunnen ongelukken gebeuren. Je breekt bijvoorbeeld je enkel door een val over een losliggende steen of je belandt in bed met een voedselvergiftiging. Bij spoed in het buitenlandworden de medische kosten vanuit de basis zorgverzekering vergoed tot de marktconforme Nederlandse tarieven. De rest betaal je zelf. De meeste behandelingen komen qua prijs aardig overeen. Toch moet je er rekening mee houden dat je ook naar een priv├ękliniek kan worden gebracht. De prijzen voor medische zorg liggen daar een stuk hoger dan in Nederland. Met een aanvullende zorgverzekering kan je deze kosten dekken.

Is een reisverzekering nog wel nodig?

Ga je niet zo vaak op vakantie en doe je geen gevaarlijke sporten, dan heb je genoeg aan je basis zorgverzekering. Trek je echter de hele wereld over en ben je van plan om te gaan bungeejumpen, duiken of bergbeklimmen? Dan kan een aanvullende zorgverzekering noodzakelijk zijn. Ook wanneer de ziekenhuiskosten tot boven de Nederlandse tarieven gaan, worden de zorgkosten voor spoedeisende hulp gewoon vergoed. Sommige zorgverzekeraars bieden speciale pakketten voor gevaarlijke sporten aan. Ben je alleen basis verzekerd, dan doe je er goed aan om een reisverzekering met dekking voor medische kosten af te sluiten.